sobota, 6 września 2014

Warzywa w cieście gryczanym

Brak pomysłu na kolacje. W lodówce warzywa, do tego kasza gryczana, która została z obiadu i jakoś trzeba to połączyć :)

Składniki:
- kasza gryczana
- mąka kukurydziana
- woda
- cebula
- warzywa według uznania ( u nas: papryka, cukinia, kalafior i brokuła)
- olej kokosowy

Najpierw podgotowałam na parze kalafior i brokułę. Cebulę pokroiłam w kostkę i dodałam do kaszy gryczanej. Kasze z cebulą zblendowałam na gładką masę. Dodałam trochę wody i mąki kukurydzianej. Wody należy dolewać tyle, żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Warzywa obtaczamy w cieście i smażymy na oleju kokosowym. Proste i smaczne :)



















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz